Cuba Serrano Lavado
Kód: 4006-1-1-4006-2-3 4006-1-1-4006-2-57 4006-1-1-4006-2-5 4006-1-1-4006-2-6 4006-1-2-4006-2-3 4006-1-2-4006-2-57 4006-1-2-4006-2-5 4006-1-2-4006-2-6 4006-1-28-4006-2-3 4006-1-28-4006-2-57 4006-1-28-4006-2-5 4006-1-28-4006-2-6 4006-1-29-4006-2-3 4006-1-29-4006-2-57 4006-1-29-4006-2-5 4006-1-29-4006-2-6 4006-1-30-4006-2-3 4006-1-30-4006-2-57 4006-1-30-4006-2-5 4006-1-30-4006-2-6 4006-1-31-4006-2-3 4006-1-31-4006-2-57 4006-1-31-4006-2-5 4006-1-31-4006-2-6 Zvolte variantu



Související produkty
Detailní popis produktu
Cuba Serrano Lavado
Cuba Serrano Lavado je prémiová káva pocházející z horských oblastí Kuby, kde se kávovníky pěstují v ideálních podmínkách na úrodné vulkanické půdě. Díky tradičnímu promytému zpracování (washed) si zachovává čistý a vyvážený chuťový profil s tóny kakaa, tmavé čokolády, tabáku a lehké ovocné sladkosti. Tato káva vyniká plným tělem, nízkou aciditou a jemnou kořenitou dochutí, což ji činí skvělou volbou pro milovníky intenzivních káv s hladkou strukturou.
Základní charakteristika:
Země původu: Kuba
Region: Sierra Maestra
Odrůda: Typica, Bourbon
Nadmořská výška: 1 000 – 1 200 m n. m.
Zpracování: Washed (promyté) – zajišťuje čistotu chutí a jemnou aciditu
Cupping skóre: Obvykle 83–85 bodů (SCA)
Chuťový profil:
Aroma: Bohaté s tóny kakaa, ořechů a koření
Chuť: Plná, hladká a jemně sladká s tóny hořké čokolády, tabáku a tmavého ovoce
Tělo: Plné a hutné, sametové s dlouhou dochutí
Acidita: Nízká, jemná citrusová svěžest
Dochuť: Dlouhá, tabáková s náznaky koření a ořechů
Proč si vybrat tuto kávu?
Tradiční kubánská káva s plným tělem a nízkou aciditou
Vulkanická půda a horské klima dodávají kávě jedinečný charakter
Vyvážená chuť s tóny čokolády, tabáku a ořechů
Perfektní pro espresso i tradiční kubánskou přípravu
Ruční sběr a pečlivé promyté zpracování pro maximální kvalitu
O pěstování a zpracování
Káva Cuba Serrano Lavado pochází z horského regionu Sierra Maestra, kde se pěstuje v nadmořských výškách 1 000–1 200 m n. m. Na farmách se klade důraz na ekologické a udržitelné metody pěstování. Kávovníky zde rostou bez použití chemických hnojiv a pesticidů, což znamená, že káva je pěstována s ohledem na životní prostředí a místní ekosystémy. Tento ekologický přístup přispívá k rozvoji přirozené sladkosti a plnosti chuti.
Po ruční sklizni jsou třešně zbaveny dužiny a kávová zrna se umývají, aby se odstranily všechny zbytky slupky. Tento proces zaručuje čistotu a jasnost chuti. Po promytí jsou zrna sušena na slunci, což zajišťuje vyvážený obsah vlhkosti a jemnou aciditu, která je typická pro latinskoamerické kávy.
Doporučená příprava:
- Espresso – zvýrazní hutné tělo a čokoládové tóny
- French press – podtrhne plnou chuť s oříškovými akcenty
- Moka konvička – intenzivní s dlouhou tabákovou dochutí
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kubánská káva |
---|---|
Acidita: | Nízká |
Aroma: | sladké |
Druh kávy: | 100% Arabika |
Forma kávy: | mletá, zrnková |
Hmotnost: | 100g, 250g, 500g, 1000g |
Hořkost: | Vysoká |
Chuť: | ořechy, hořká čokoláda, tabák |
Sladkost: | Střední |
Země původu: | Cuba |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.