Venezuela – Santa Cruz de Mora, Merida
Kód: 4016356-1-1-4016356-2-3 4016356-1-1-4016356-2-57 4016356-1-1-4016356-2-5 4016356-1-1-4016356-2-6 4016356-1-2-4016356-2-3 4016356-1-2-4016356-2-57 4016356-1-2-4016356-2-5 4016356-1-2-4016356-2-6 4016356-1-28-4016356-2-3 4016356-1-28-4016356-2-57 4016356-1-28-4016356-2-5 4016356-1-28-4016356-2-6 4016356-1-29-4016356-2-3 4016356-1-29-4016356-2-57 4016356-1-29-4016356-2-5 4016356-1-29-4016356-2-6 4016356-1-30-4016356-2-3 4016356-1-30-4016356-2-57 4016356-1-30-4016356-2-5 4016356-1-30-4016356-2-6 4016356-1-31-4016356-2-3 4016356-1-31-4016356-2-57 4016356-1-31-4016356-2-5 4016356-1-31-4016356-2-6 Zvolte variantu



Související produkty
Detailní popis produktu
Venezuela – Santa Cruz de Mora, Merida – Káva s temperamentem Jižní Ameriky
Objevte kouzlo venezuelské kávy, která je známá svou bohatou a jedinečnou chutí. Díky rozmanitému klimatu a úrodné půdě zde vznikají kávová zrna s výjimečným charakterem. Tato konkrétní káva pochází z oblasti Merida, zpracována ve stanici Santa Cruz de Mora, kam své sklizně přivážejí desítky malých farmářů. Santa Cruz de Mora je jednou z nejdůležitějších kávových oblastí Venezuely, kde farmáři s generacemi zkušeností pečlivě pěstují kvalitní arabiku s jemnou kyselinkou a sametovým tělem.
Základní charakteristika:
- Země původu: Venezuela
- Region: Santa Cruz de Mora, Merida
- Nadmořská výška: 1 200 – 1 600 m n. m.
- Odrůda: Typica, Bourbon, Caturra
- Zpracování: Fully Washed (promyté)
- Cupping skóre: 85,5 (SCA)
Chuťový profil:
- Aroma: Sladké, s tóny kakaa, oříšků a jemného koření
- Chuť: Bohatá, čokoládová s nádechem bobulového ovoce a medu
- Tělo: Středně plné, sametové
- Acidita: Jemná, vyvážená citrusová
- Dochuť: Dlouhá, čokoládově-ořechová
Proč si vybrat tuto kávu?
Pochází z jedné z nejvýznamnějších kávových oblastí Venezuely
Tradiční metody zpracování zaručují čistotu a vyváženost chutí
Bohatá čokoládová chuť s jemnou ovocnou kyselinkou
Ruční sběr a pečlivé třídění zajišťují výjimečnou kvalitu
Skvělá volba pro milovníky jemných a plných káv
O pěstování a zpracování
Region Santa Cruz de Mora v pohoří And je ideální pro pěstování výběrové arabiky díky svým chladným nocím a slunečným dnům, které zpomalují zrání třešní a umožňují rozvoj bohatých chutí. Káva se zde pěstuje v rodinných farmách, kde se stále dbá na tradiční postupy. Po pečlivém ručním sběru prochází promytým zpracováním, během kterého jsou zrna fermentována ve vodních nádržích, což pomáhá rozvinout jejich čistotu a jemnou aciditu. Následně se suší na slunci, čímž získávají svou charakteristickou sladkost a sametové tělo.
Doporučená příprava:
- Espresso – podtrhne čokoládovou sladkost a oříškové tóny
- French press – rozvine plnost těla a hladkou dochuť
- Moka konvička – dodá kávě intenzivnější čokoládový charakter
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.

Doplňkové parametry
Kategorie: | 100% Káva arabica |
---|---|
Acidita: | Střední |
Aroma: | sladké |
Druh kávy: | 100% Arabika |
Forma kávy: | mletá, zrnková |
Hmotnost: | 100g, 250g, 500g, 1000g |
Hořkost: | Nízká |
Chuť: | mléčná čokoláda, citrusy, bobulové ovoce |
Sladkost: | Vysoká |
Země původu: | Venezuela |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.